A Lenti Termálfürdő

A fürdő bemutatása

A Lenti Termálfürdő termál- és gyógyfürdő részlege 5 szabadtéri és 4 fedett medencéjével az év minden napján nyújt kikapcsolódási lehetőséget a család minden tagja számára. A fürdő 3 egységből – fedett fürdő, strandfürdő és szauna – áll. A részlegben az úszó- és élménymedencén át, a gyermek és baby medencéken keresztül, egészen a gyógy- és hidromasszázs medencékig bezárólag minden megtalálható a repertoárban.

A fürdő 1988 óta gyógyvízzel rendelkezik, 2016-tól a Lenti Gyógyfürdőt Magyarország egyik gyógyhelyévé nyilvánították. A lenti fürdő vize 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

A Szent György Energiapark

Az igazi kuriózum a Lenti Gyógyfürdő területén a Szent György Energiapark.

Szakemberek szerint az Energiapark magyarországi viszonylatban is kiemelkedően nagy energiájú és olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, amely fürdőnket egyedülállóvá teszi egész Európában.

Az ún. Szent György vonalakat (a földsugárzásoknak-ennek a típusát) a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték, és szent helyként tisztelték az ilyen sugárzásokkal átszőtt helyszíneket. A Lenti Gyógyfürdő területén 2002-ben fedeztek fel földsugárzásokat, melyeknek több kereszteződési pontja is itt található, és a Föld energetikai hálózatának részét képezik. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az Energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot képesek helyreállítani.

Szövegek és képek forrása, valamint további információk a www.lentifurdo.hu oldalon találhatóak.